Ting - en udstilling af Claus C. Larsen

Fredag den 8. november til mandag den 9. december 2019, kl. 08-22.
Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrups Vej 12, Gilleleje


Udstillingen viser assemblages, tableauer, figurer og malerier. Inspirationen er bl.a. kommet fra dadaismen og naivismen. Tingene er fundet rundt omkring: på loppemarkeder, på gaden, i butikker m.m.
Ting har vi masser af, nogle flere end andre. Nogle forstår at udvælge få, udsøgte ting til at pryde hjemmet. Andre er ved at drukne i ting.

Uanset hvordan vi indretter os, har vi et forhold til ting. De ting, vi omgiver os med, gør vi brug af, eller de betyder noget for os. Ting kan signalere, hvem vi gerne vil være. Ting giver associationer, og vi påvirkes af de signaler, tingene giver, om hvem vi er eller gerne vil være. Tænk på det populære tv program, "kender du typen", her gætter vi med på, hvilken person der lever her, omgivet af sine ting, så præcist kan det siges, hvilken kendt person, der bor her.

Ting udvikler sig hele tiden, ændrer form, farve og i det hele taget ændres tingens æstetiske udtryk over tid. Engang vil vores tid blive kaldt en bestemt epoke, en -isme i stil med de forskellige stilepoker op gennem historien: romansk periode, gotisk, renæssance, barok, rokoko, nyklassisk m.m. For ikke at tale om den moderne tids forskellige -ismer: realisme, impressionisme, ekspressionisme, dadaisme, surrealisme, naivisme, kubisme mm.

Ting pirrer fantasien og kreativiteten, og nye ting opstår. Udstillingen viser assemblages, tableauer, figurer og malerier.
Inspirationen er bl.a. kommet fra dadaismen og naivismen.
Tingene er fundet rundt omkring: på loppemarkeder, på gaden, i butikker m.m.

Pippis Tingfinder-kommode findes også på udstillingen eller en tolkning, om man vil, af den. Astrid Lindgrens bog om Pippi Langstrømpe er for mig at se blandt andet en fantastisk beskrivelse af fantasi og kreativitet. Jeg vil sige, at Pippis Tingfinder-kommode er et godt bud på kreativitetens ophav, fantasiens smeltedigel.

Flere kender mine malerier af København og Gilleleje, men her på udstillingen viser jeg en anden side af mit virke, måske et mere tredimensionelt udtryk.

Jeg håber, du vil få glæde af at se udstillingen
Pris: (Fri entré)


Se mere om stedet