Indstillinger og information om cookies

Læs om, hvordan vi bruger og behandler cookies på detskerigribskov.dk

En cookie er en lille tekstfil, der kan blive gemt på din computer, telefon eller tablet, når du besøger websites på internettet.

Cookies har mange anvendelsesmuligheder, men de benyttes grundlæggende til at gemme informationer om brugernes besøgsadfærd på hjemmesiden eller til at sikre, at en side eller løsning fungerer teknisk. Cookies hjælper bl.a. med at analysere, hvordan hjemmesiden bliver anvendt, så webredaktionen kan forbedre brugeroplevelsen. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service.

Cookies sendes frem og tilbage mellem din browser og en webserver og kan fx fortælle:

  • Om du er logget ind
  • Hvilken kommune, du skal se information fra
  • Hvordan du klikker dig rundt på hjemmesiden.

Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor, eller om din computer, telefon eller tablet bruges af en eller flere personer. Cookies kan heller ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Læs mere om forskellige typer af cookies på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Erhvervsstyrelsen - Kend dine cookies (erst.dk)

Du kan altid afvise cookies, også efter at du først har accepteret cookies. Det gør du ved at trykke på knappen "Nej til alle cookies" i boksen "Du har accepteret cookies på denne hjemmeside" på denne side. Dermed bliver cookies slettet fra den maskine, du anvender.

Bemærk, at funktionen til at fortryde din accept af cookies kun er synlig, når du har accepteret cookies.

Sådan behandler Gribskov Kommune dine personoplysninger i forbindelse med besøg på vores hjemmesider

Hvilke oplysninger behandler Gribskov Kommune og til hvilke formål?

Gribskov Kommune anvender cookies på de af Gribskov Kommune ejede domæner og behandler i den forbindelse dine personoplysninger. Gribskov Kommune kan indsamle personoplysninger om dig, når du besøger vores hjemmesider og accepterer cookies i form af IP-adresse, MAC adresse, browserhistorik og information om din brug af vores hjemmesider, herunder klikadfærd.

Vi bruger cookies til at indsamle ovennævnte personoplysninger.

Dine personoplysninger kan blive behandlet til følgende formål alt afhængigt af, hvilke cookies, der er placeret på den af Gribskov Kommune, ejede hjemmeside:

  • For at levere tjenester (nødvendige cookies)
  • Markedsføring generelt (marketing cookies)
  • Produkt- og serviceudvikling (funktionscookies)
  • Statistik og analyse (statistikcookies).

Lovgrundlag

Gribskov Kommune behandler dine personoplysninger på baggrund af nedenstående grundlag:

  • Myndighedsudøvelse: Vi baserer en del af behandlingen af dine personoplysninger på varetagelse af vores opgaver som offentlig myndighed fx at gennemføre statistikker, analyser, yde support såvel som at forbedre og udvikle vores ydelser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e).

 

  • Samtykke: Når du besøger vores hjemmesider, beder vi om dit informerede samtykke til at placere cookies, der ikke er nødvendige og funktionelle cookies, i henhold til databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e. Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Med undtagelse af nødvendige cookies, indhenter vi derudover altid dit forudgående samtykke efter cookiebekendtgørelsen. Du kan læse mere om, hvordan du ændrer dine cookie-indstillinger i vores cookiepolitik nederst på hjemmesiden eller via ikonet til venstre på hjemmesiden.

Hvem deler Gribskov Kommune dine personoplysninger med?

Oplysninger indsamlet via cookies kan med dit samtykke videregives til tredjeparter. Disse tredjeparter vil fremgå af pop-op vinduet. I visse tilfælde anvender Gribskov Kommune også databehandlere i form af IT-leverandører og analysebureauer for at kunne placere cookies og stille den nødvendige cookieløsning ti rådighed.

Hvordan sletter Gribskov Kommune dine personoplysninger?

Personoplysninger indsamlet via cookies slettes som angivet via hjemmesidens pop-op vindue, hvis du klikker på de forskellige kategorier af cookies.

Hvilke rettigheder har du?

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)

Du har ret til at se de oplysninger, vi behandler om dig, og få information om, hvordan oplysningerne bliver behandlet. 

Ret til rettelse 

Du har ret til at få forkerte oplysninger om dig rettet.

Ret til sletning 

Du har ret til at anmode om sletning af dine oplysninger. 

Ret til begrænsning af behandling 

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. 

Ret til indsigelse 

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. 

Retten til at trække samtykke tilbage 

Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, har det kun betydning fremadrettet.

Trækker du samtykket tilbage, vil du ikke mere modtage nyhedsbrevet.

Hvis du har forældremyndigheden eller forældreansvaret for et barn under 15 år, og barnets oplysninger indgår i sagen, har barnet også disse rettigheder. 

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål til cookies eller til Gribskov Kommunes behandling af dine personoplysninger, skal du kontakte Gribskov Kommune, Center for Strategi og HR. Det kan du gøre via 

Hvis du mener, at du ikke har fået tilstrækkeligt svar på dit ønske om indsigt i dine personoplysninger, eller at Gribskov Kommune ikke har overholdt dine rettigheder, kan du kontakte vores databeskyttelsesrådgivere. Det gør du på telefon 7249 6000 eller via Digital Post på borger.dk

Du kan også kontakte vores databeskyttelsesrådgiver via Digital Post på borger.dk

Ved at benytte Digital Post sikrer du, at dine personoplysninger bliver sendt sikkert og krypteret. Er du fritaget for Digital Post, kan du sende et brev til:

Gribskov kommune
Rådhusvej 3
3200 Helsinge

Databeskyttelsesrådgiverne er uvildige. Hvis du vil vide mere om databeskyttelsesrådgivere, kan du læse mere i vejledning på Datatilsynets hjemmeside.

Er du uenig i den måde, Gribskov Kommune behandler dine personoplysninger, kan du klage til Datatilsynet. Vær opmærksom på, at Datatilsynet kun er klageinstans i forhold til behandling af dine personoplysninger, men ikke i forhold til håndteringen af din sag om tilmelding til nyhedsbreve. Hvis du er uenig i Gribskov Kommunes håndtering af din sag om tilmelding til nyhedsbreve, skal du kontakte Gribskov Kommune. 

Teknisk nødvendige cookies
UdbyderNavnFormålUdløbstid
detskerigribskov.dkGoBasic_CookieAcceptanceStateBliver brugt til at lagre din accept af cookies på sitet, så dit valg er gemt næste gang du besøger siden. 1 år
detskerigribskov.dkgb_resolutionAflæser skærmstørrelse så billeder sendes så komprimeret som muligtSession
detskerigribskov.dkCookieConsentGemmer hvilke tilvalg af cookies du har valgt, med en tidskode for valget1 år
detskerigribskov.dkGoBasicAffinityHjælper med at tilknytte en klient til en frontend server i sessionens varighedSession